Hoger in Google met uw Wordpress website/blog


Webcycle.nlHet opzetten en doen groeien van een website is gemakkelijker dan ooit. Vooral met een CMS als Wordpress is het zeer laagdrempelig om zelf aan de slag te gaan. Uiteraard komen de bezoekers niet zomaar naar de website en zult u toch echt aan het werk moeten om te concurreren met vergelijkbare websites. Om u te helpen met het verbeteren van de vindbaarheid van uw website hebben we een overzicht samengesteld met enkele belangrijke stappen.


Een goed begin...

Wanneer u aan de slag gaat met een website moet u weten dat alle informatie die u toont op uw site een invloed heeft op de vindbaarheid. De mate waarin het er goed uitziet bepaald vervolgens of uw bezoekers vinden wat ze zoeken of simpelweg doorgaan.

Om te zorgen dat er meer bezoekers naar uw Wordpress website komen is het echter zaak om extra aandacht te geven aan de inhoud. Toelichten wat het doel van de website is, is niet alleen handig voor de bezoeker maar ook Google weet waar de site over gaat.

Door vraagstukken en/of informatieve pagina's te publiceren die te maken hebben met het onderwerp van de site, zult u meer bezoekers bezoekers aantrekken. Globaal gezien kun je daarom het beste beginnen met de onderstaande stappen om de vindbaarheid van uw Wordpress website te verbeteren.


Beter vindbaar met uw WP website in 3 stappen

Stap 1: zorg voor relevante content

Om gevonden te worden op de zoekwoorden die passen bij uw website dienen ze in ieder geval genoemd te worden. Daarom is het belangrijk dat je zorgt voor voldoende content op uw website. Zorg daarom voor ongeveer 400-500 woorden tekst per pagina, en zorg dat u meerdere aspecten van het onderwerp belicht.

Het gebruiken van relevante woorden in de pagina titel en verschillende header titels (tussenkopjes) van elke pagina is daarnaast een erg belangrijke factor. Doe dit echter op een natuurlijke manier en zorg er bijvoorbeeld ook voor dat de presentatie in de Google snippet aantrekkelijk blijft.

Wat vaak nog wordt vergeten zijn de interne links. Via de interne links kunnen zowel bezoeker als zoekmachine de gewenste informatie bereiken. Wanneer er nergens wordt verwezen naar een specifieke pagina, zal deze dus ook minder snel gevonden worden. Door pagina's naar elkaar te laten verwijzen zal uw website hoger scoren.

Stap 2: het belang van linkbuilding

Wanneer er op het internet geen enkele verwijzing plaatsvind naar uw website, zal dit ook worden opgemerkt door Google. Om deze reden is het nog altijd erg belangrijk om actief op zoek te gaan naar linkvermeldingen naar uw site.

Je doet dit doorgaans door het benaderen van een website eigenaar en hier een zogenaamde linkruil mee te doen. Het is hierbij belangrijk dat je natuurlijk ogende links binnenkrijgt van websites die ook goed scoren in Google.

Om dit proces te vergemakkelijken ontwikkelden wij een tool om gemakkelijk links te ruilen met andere website eigenaren binnen dezelfde categorie. Met de Wordpress Linkbuilding tool van Webcycle kunt u vandaag nog beginnen met het verkrijgen van links naar uw website. De plugin kunt u gemakkelijk installeren op uw Wordpress site via de plugin sectie van Wordpress.

Stap 3: waarom Social Media voor uw website?

Ondanks dat niet iedereen fan is van sociale media zoals Facebook of Twitter, blijft het een enorm interessante bron van bezoekers naar uw site. Door relevante informatie en/of pagina's te delen via sociale media, krijgt u al snel meer bezoekers.

Wanneer mensen uw site volgen of liken, wordt dit vaak getoond aan hun kringen/vrienden waardoor de aanloop naar de site zal verhogen. Daarnaast is er ook bewijs dat meer likes van uw website positieve invloed heeft op de zoekresultaten in Google.

Onderschat de kracht van Social Media dus niet en zorg dat je de accounts op een representatieve manier instelt.

Uiteraard zijn er talloze andere manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je Wordpress site hoger scoort. Maak een begin met de bovenstaande stappen en ga vanuit daar op zoek naar additionele manieren om uw site te promoten.

Volg ons via
Wij ondersteunen o.a

Php.net Wordpress.org