Wat is linkbuilding?


Webcycle.nlDe term linkbuilding wordt gebruikt wanneer we het hebben over het bewust vergaren van inkomende links naar een website. Door het vergroten van het aantal inkomende links wordt de website eerder en beter gevonden in Google. De titel of anchor van de link die je ergens anders plaatst of laat plaatsen, stelt je in staat om je site vindbaar te maken voor bepaalde zoektermen. Linkbuilding is en blijft een populaire techniek om de vindbaarheid van je website te verbeteren.


De werking van (hyper)links.

Het internet is één grote verzameling van websites met pagina's die naar elkaar verwijzen met behulp van zogenaamde hyperlinks. Een link van de een naar de andere pagina kan met behulp van tekst of een afbeelding, dit kan zowel binnen dezelfde website (interne links) alsook naar andere websites. (externe links) Bezoekers van een bepaalde website vindt zo de gewenste informatie door links te volgen de hij of zij interessant vindt.

Net als een mens dat zou doen, is Google ook in staat om de links van de ene pagina naar de andere te volgen. Wanneer er geen links zijn naar een bepaalde pagina van uw website, kan het daarom moeilijk zijn voor zowel zoekmachines alsook mensen om de pagina te vinden. Naast inkomende links vanwege de waardering van uw inhoud, kunt u ook zelf binnenkomende links regelen met zogenaamde linkbuilding activiteiten.


Linkbuilding als onderdeel van Online Marketing

Wanneer u bewust aan de slag gaat om links naar uw website te verkrijgen, bent u actief bezig met linkbuilding. Dit gebeurd veelal binnen een specifieke categorie zodat de gewenste doelgroep kan worden bereikt. Omdat de links vaak geplaatst dienen te worden door anderen, is het verkrijgen van waardevolle en nuttige links vaak een intensief proces.

Wanneer u naar iets specifieks zoekt zorgt een zoekmachine er voor dat de meest relevante pagina voor die zoektermen bovenaan komen te staan. Hierbij worden diverse variabelen bekeken om vast te stellen welke site de meest relevante inhoud biedt voor de opgegeven zoekopdracht. Het aantal binnenkomende links voor het domein of de specifieke pagina is een belangrijk component in het bepalen van de positie.


De kwaliteit van links bepalen

Bij het uitvoeren van linkbuilding activiteiten voor een website is het uiteraard belangrijk dat de links een waardevolle toevoeging geven. Om deze reden is het belangrijk dat de links voldoen aan de volgende wensen:

  • De zoekterm van de link dient relevant te zijn voor uw pagina of website.
  • De pagina waar naartoe wordt gelinkt is niet altijd de homepage, link ook naar andere pagina’s op de website.
  • De link wordt geplaatst op een pagina die inhoudelijk aansluit op de pagina waar naartoe gelinkt wordt.
  • De link ziet er niet gemaakt uit en is natuurlijk in opbouw.

De invloed van Pagerank en Domain Autoriteit

De termen Pagerank en Domein Autoriteit zijn zeer relevante waarden bij het bepalen van de linkkwaliteit van een bepaalde link. Om een beter begrip te krijgen van deze termen vindt u hier de definitie van beiden:

Pagerank - een methode van Google om de pagina's van een website een waarde te geven. De methode is vernoemd naar de bedenker Larry Page. De pagina's van iedere website ontvangen een score op een schaal van 1 tot 10. Hoe hoger deze waarde ligt, des te meer binnenkomende links en relevantie deze pagina wordt geacht te hebben.

Domain Autoriteit - een waarde die de prestatie en kracht van een bepaald domein of pagina aangeeft. Deze waarde die bedacht is door het gerenommeerde bedrijf MOZ wordt bepaald met een berekening van verschillende linkstatistieken die de kracht van een domein bepalen. De Domain Autoriteit geldt voor alle pagina's van een bepaalde website en hebben een mogelijke score op een schaal van 1 tot 100. Hoe hoger deze score is, des te aantrekkelijker het is om een link van het betreffende domein te ontvangen.


Beginnen met link builden?

Om site-eigenaren te ondersteunen bij het succesvol uitvoeren van linkbuilding activiteiten, heeft Webcycle een gratis tool ontwikkeld die het proces vergemakkelijkt. Wanneer u zich heeft aangemeld bij onze dienst, kunt u gemakkelijk in contact komen met andere website eigenaren om een linkruil uit te voeren. Omdat de links via de tool direct op de website worden getoond, kunt u binnen korte tijd veel relevante inkomende links voor de website verzorgen.

Meldt u aan en begin direct!Volg ons via
Wij ondersteunen o.a

Php.net Wordpress.org